Kampanja

Prva četiri su najvažnija!

1. O kampanji

Od travnja 2019. vodimo projekt “Prva četiri su najvažnija”, o važnosti prva četiri mjeseca u životu svakog šteneta, pod pokroviteljstvom Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu!

Znate li što znače prva četiri mjeseca u životu jednog psa? Zašto su posebno bitna?

Kampanjom želimo pobuditi svijest budućih i sadašnjih vlasnika pasa, uzgajivača i svekolike javnosti o tome koliko je bitno da štenci (kvalitetno) provedu prva dva mjeseca života u leglu s majkom i braćom i sestrama, te u javnosti osvijestiti činjenicu da se pse ne bi trebalo odvajati od legla prije nego što navrše dva mjeseca te da prva četiri mjeseca psi nikako ne bi trebali živjeti u izolaciji od drugih pasa i ljudi.

U ovom drugom dijelu kampanje ključna ciljana skupina su veterinari, koji vlasnicima štenaca najčešće savjetuju da pse drže u izolaciji sve dok ne prime sva cjepiva, što može utjecati na veći postotak problema u ponašanju u odrasloj dobi psa.

 

  2. Ciljevi i zvijezde kampanje     

  Ciljevi kampanje su:

  1) obučiti sadašnje i buduće vlasnike pasa, sadašnje i buduće uzgajivače pasa i cjelokupnu javnost o važnosti toga da se štene ne odvoji prerano od majke i legla te da mu se osiguraju kvalitetni uvjeti odrastanja u razdoblju razvoja koje se naziva ključnom socijalizacijom,

  2) ukazati na važnost toga da psi u tom osjetljivom razdoblju (prva cca 4 mjeseca života) nikako ne bi smjeli živjeti u izolaciji od drugih pasa i ljudi, zato što to može utjecati na pojavu ozbiljnijih problema u ponašanju u odrasloj dobi psa.

  Zvijezde naše kampanje su štenci iz našega legla i njihova mama, koje smo sve sretno udomili!

  3. Podržite nas donacijom

  Troškove ove kampanje zasad snosimo sami. Ako nam želite pomoći u kampanji, možete nam ponuditi neki oblik sponzorstva (vezan, naravno, uz temu naše kampanje) ili nam pomoći donacijom u bilo kojem iznosu. Ako mislite da jedna kuna ne čini razliku, varate se! Svaka kuna je vrijedna i mi smo zahvalni na svakom doprinosu. Željeni iznos možete uplatiti na naš žiro račun HR9823600001102772109, opis plaćanja ”Donacija”, poziv na broj 99. Ili nam pošaljite informaciju o željenoj donaciji koristeći se formularom u nastavku, a mi ćemo vam elektroničkom poštom poslati uplatnicu s barkodom.

  4. Podržite nas na društvenim mrežama

  Donacije nisu jedini način na koji nas možete podržati! Ako vam se sviđa naš projekt, pratite nas na društvenim mrežama i podijelite naše priče sa svojim prijateljima i obitelji. Zahvalni smo svima koji nas prate i dijele naše objave na društvenim mrežama jer i to doprinosi vidljivosti pa time i uspješnosti naše kampanje. 

  Pokrovitelj kampanje ”Prva četiri su najvažnija”