ELI

Dragi novinari!

Naša kampanja Prva četiri su najvažnija! usmjerena je na podizanje svijesti budućih i sadašnjih vlasnika pasa, veterinara i uzgajivača te opće javnosti o važnosti pravilne rane socijalizacije pasa, koju štencima treba omogućiti i prije nego što prime sva propisana cjepiva protiv zaraznih bolesti i koju najintenzivnije treba provoditi do otprilike 4. mjeseca života, te važnosti ostajanja u leglu s majkom i ostalim štencima do najmanje 8. tjedna života.

Središnji dio kampanje čine kujica koju smo preuzeli (skotnu) od udruge Održiva zajednica iz Zadra, a koja se okotila kod nas i s čijih 8 štenaca od rođenja provodimo ono što smatramo pravilnom socijalizacijom. Štence i njihovu mamu kroz ovu kampanju udomljavamo (od 8. tjedna života nadalje), a njihov daljnji razvoj i utjecaj našeg rada s njima i vremena koje su s nama proveli nastavit ćemo pratiti kroz godine koje dolaze kroz komunikaciju (ankete, upitnike, posjete) s njihovim budućim vlasnicima. Usporedo s njima, kroz suradnju s hrvatskim udrugama i skloništima za pse pratit ćemo i razvoj štenaca koji su ostavljeni bez mame u ranoj fazi (odmah po okotu) pa su ih othranili volonteri ili su okoćeni u azilu (pa su odrastali u leglu s mamom i ostalom braćom i sestrama, ali uz, za pretpostaviti je, ne baš najpoticajnije uvjete života). Ako ova kampanja zaživi, cilj nam je nastaviti s ovim projektom te kroz desetak godina prikupiti znatno veći uzorak pasa te na temelju njega i empirijski potvrditi pretpostavljene zaključke o važnosti pravilne rane socijalizacije.

Ako biste nas željeli medijski podržati te objaviti prilog/članak o našoj kampanji, molimo kontaktirajte nas na +38591 518 04 19 (Petra Hajduković) ili nam se javite mejlom na udruga@kakopsikomuniciraju.hr.

Ovdje saznajte više o kampanji, a mnogo informacija pronaći ćete i u našim tekstovima za potencijalne udomitelje, za veterinare i za buduće vlasnike pasa.